fredag 25 september 2020

Hämtning/Lämning av barn

 Hejsan alla föräldrar!

Vi skulle vilja påminna er alla om att föräldrar inte får hämta barnen inne. Mellan 15-16.30 är där en pedagog som står i dörren och hämtar ut barnen. Vilket betyder att ni inte får gå med in i kapprummet. Ser man att det är tomt och frågat en personal om man kan följa med ert barn in så är det okej om man får klartecken. Efter 16.30 så får man lov att gå in till stora fritids dörr och hämta.


Vill även påminna er om att på tisdagen den 2/10 är sista dagen att skriva in tider på infomentor om höstlovet. 


Vi har en önskan om glasburkar så vi kan göra ljuslyktor med barnen. Så har man ätit tacos en kväll så får man mer än gärna skicka med den tomma glasburken.

torsdag 24 september 2020

Höstlovet vecka 44!

 Hej alla föräldrar!

Höstlovet ligger bara en månad bort och det har nu blivit dags för er föräldrar att lägga in schema för era barn på InfoMentor, om ni behöver omsorg för era barn måste ni registrera detta senast fredagen den 2/10!

Det är jätteviktigt för vår verksamhet att ni anger ett så säkert schema som möjligt, vi anmäler till Korsbacka kök antal barn samt specialkoster senast två veckor innan varje lov. Vi som arbetar på fritids lyfter semester om utrymme finns, därför önskar vi att ni som lite senare bestämmer er för att inte lämna era barn på fritids trots att ni anmält er på Infomentor tar bort era tider senast två veckor innan kommande lov och studiedagar. Våra aktiviteter planeras även efter hur många barn vi är på fritidshemmet och klubben under loven. 

Studiedagarna som gick var jättemysiga på alla sätt, vi har haft två toppendagar tillsammans på fritids men bara hälften av alla barn som var anmälda på Infomentor kom dessa dagar. Vi vill gärna att ni tänker lite på detta inför nästkommande registrering. Självklart kan det uppkomma semestrar och andra lösningar för er och era barn, det har vi full förståelse för men försök att ändra eller säga ifrån i tid. Det felade nämligen på 50 barn i måndags och tisdags.  

Ni får alla ha en fin dag!

Vänligen /Fritidspersonalen.

fredag 4 september 2020

Vecka 36

Välkomna till fritidshemmets blogg för barn i förskoleklass! 

Här jobbar My, Madde, Jimmy och vissa dagar har vi tur att ha Julia. På bloggen kan ni se vad vi har gjort under veckan. Vi kommer att lägga ut bilder och berätta om våra aktiviter vi har haft.  

Dessa veckor sedan vi började skolan så har vi lekt massa och lärt känna alla nya kompisar. Vi har haft lite aktiviteter där vi har lekt namnlekar och ritat våra ansikten på en blomma och satt upp inte på skolan. 

Idag fredag så har vi lite film-mys för oss som vill. Vi andra barnen leker ute. Idag kollar vi på tecknade Pippi Långstrump. 




Vi kommer att under veckorna ha olika aktiviteter varje dag. 
Måndagar: På måndagar kommer vi ha högläsning och spelhåla, där vi kommer lära oss massa nya spel.
Tisdagar: Vi kommer på tisdagar att vara på lekplatsen på andra sidan skolan. Vi kommer vara ute oavsett väder, så glöm inte att ta med lite varmare och regnkläder.
Onsdagar: Vi kommer att pyssla en massa och även ha rörelse.
Torsdagar: Detta kommer bli en dag där man kan göra klart saker man inte hunnit med i veckan och fri lek.
Fredagar: Vi kommer att ha något mys varje fredag.

Vi kommer att ha aktiviteter där barnen alla deltar, och andra dagar är det frivilligt. Vi kommer alltid att ha fri inne och ute lek varje eftermiddag. 
Vi kommer för det mesta blogga på fredagar med undantag lov och studiedagar.

I korridoren mellan kapprummen har vi informationstavla om vad vi har planerat att göra och vilka mål vi har. På grund av pandemin så får man inte lov att gå in och kolla på den, men det kommer vi att lägga upp här istället. 

Såhär kommer den att se ut.


Ni når oss på 0708-52 90 56. Svarar vi inte kan ni alltid prata in ett meddelande eller skicka ett sms. Är det något ni undrar över eller vill berätta är det bara att ringa, smsa eller komma in och prata.
Ni kan även prenumerera på bloggen via mail. Man kan också översätta texten till det språket man behöver. 

Påsklov

 Hej och välkomna till påsklov veckan  Under veckan erbjuder vi på olika aktiviteter för att åka barnens utveckling och lärande.  Bland anna...