måndag 27 september 2021

Information om dom första veckorna på fritids

 Hej alla Vårdnadshavaren!

Vi vill dela med er lite om det vi gör på fritids. Vi har hunnit med rätt så mycket bland annat: 

  • har vi haft fest med disco och cykeltåget rund skolan som klubbens barn har förberett. Vi har bjudit på ansiktsmålning och popcorn för de barnens som vill. 
  • Vi har gått till gympasalen nästan varje onsdag som är väldigt uppskatta av barnen. Vi lekar bollekar där inne som hjälper barnen att skapa bra relation mellan varandra. 
  • Direkt efter fritids samling har vi ibland lite värdegrund lekar som vi oftast försätter med när vi är ute innan mellanmål. 
  • Vi har passat på med att vara ute så mycket som möjlighet innan riktigt höst  med masa regn kommer. Barnen älskar att cykla, sparka, spela olika bollekar. På måndagar är vi efter mellanmål på andra sidan av skolan och där, stor delen av barnen leker i skogen och på lekplatsen och andra delen kör gaggaboll eller fotboll. 
  • Vi har haft till och med utflykt på en av studiedagar. Vi skulle till skateparken i Furulund men eftersom det var asfaltering precis vid bron ändrade vi snabbt planer och vi bestämde att gå på lekplatsen i Kävlinge som kallas Dollan. Det var väldigt roligt att gå lite i väg med era barn. Nu kommer lite bilder från vår fritidsverksamheten. 
Lite påminnelse i slutet:

  • Alla barnen ska ha kläder efter väger med sig!
  • Lägga tid på InfoMentor för de barn som behöver omsorgen på Höstlovet. 






Hälsningar, Fritids personal 

 

onsdag 22 september 2021

Hej föräldrar!

 Höstlovet närmar sig och för planering av fritidshemsverksamheten under lovet måste vi veta vilket omsorgsbehov som finns. Detta för att kunna täcka behov av öppettider, antal pedagoger/vikarier och för att köket ska kunna beräkna åtgång vid frukost, lunch och mellanmål.

Senast torsdagen den 7/oktober måste ni lägga in era barns scheman inne på InfoMentor för att vi skall räkna med att de kommer till fritids under lovet. Saknas det tider så räknas era barn som lediga! 

Lovet ligger under vecka 44, måndagen den 1/november till fredagen den 5/november.

 

Vänliga hälsningar / Fritispersonalen =)

måndag 20 september 2021

Uflykt!

 Hej!

Under tisdagen ska hela fritids gå iväg till K.A.P i Furulund. Vi tar lunch med oss (hamburgare). Vi önskar att era barn har med sig sparkcyklar/cyklar. Tänk på att barnen MÅSTE ha hjälm på sig. Det finns 2-3 sparkcyklar att låna av oss om man inte har någon. Om ert barn önskar att ta med sig skateboard så år det också bra, men då vill vi att den är packad i väskan och barnen får själva ha väskan på ryggen. Har man skateboard ska man ha hjälm, handledsskydd, knäskydd och armbågsskydd. Barnen ska lämnas senast kl.9.00 annars får ni lämna era barn i K.A.P ca 9:30. 

Klubbens barn kommer erbjudas att spela tennis. Detta kommer ske tillsammans med Furulunds Tennisklubb på deras banor vid Ljungvalla.  Då kommer klubben att ta sig dit gemensamt från K.A.P. Därför är det bra om klubbens barn cyklar imorgon. 


Har ni några frågor så tveka inte att ringa till oss. Numret ni kan nå oss på är 0723-91 76 84. 

Vi är tillbaka på skolan ca 13:30. 


Mvh Fritidspersonalen! 


Påsklov

 Hej och välkomna till påsklov veckan  Under veckan erbjuder vi på olika aktiviteter för att åka barnens utveckling och lärande.  Bland anna...