måndag 23 januari 2023

Lite info om dagar på fritids


Hej alla vårdnadshavaren!

Vi vill berätta för er vad som har skett de senaste veckorna på fritids. Som ni redan vet så är vi ute varje eftermiddag där vi erbjuder olika aktiviteter där barnen har möjlighet att delta. 

Vi vill påminna er om att veckoschemat finns på ytterdörren och på bloggen. Under eftermiddagarna sker många olika lärandemoment, genom den praktiska leken. I stor del försöker vi komplettera det barnen lär sig på skolan men det är också mycket som vi tar från våra läroplanen för att barnen ska utveckla. Just nu tycker barnen att det är extra roligt att hoppa hopprep. Vi pedagoger är oftast med och hjälper dem att slå repet. När barnen väljer att hoppa A,B,C övar de sig på alfabetet och att lokalisera vilket bokstavsljud som olika ord börjar på. De barn som väljer att räkna sina hopp får i sin tur öva sig på räkning. Barnen turas om att hjälpa den vuxna att slå repet och motorik och kroppsuppfattning utvecklas både när de hoppar och slår. Vi sätter fokus på gruppen och vardegrundlekar som förstärker klassen som en enhet.

Barnen är också väldigt glad för skapande och denna veckor har vi haft som tema vinter. Barnen fick uttrycka sig genom att använda papper, målarfärg etc. Vi har passat på och pysslat till ute för att alla barn ska ha möjlighet att vara med. Och sen har vi en gäng som älskar spela fotboll.






Hälsningar,

Fritids personal

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Påsklov

 Hej och välkomna till påsklov veckan  Under veckan erbjuder vi på olika aktiviteter för att åka barnens utveckling och lärande.  Bland anna...